2015. már 15.

Mérgek nélkül a fürdőszobában is!

írta: szupermamik
Mérgek nélkül a fürdőszobában is!

A tisztítószerek, személy higiéné, bőrápoló, arcápoló, és kozmetikumaink mind mind felülvizsgálatra szorulnak...

Tisztítószereinktől az elvárás, hogy minden kórokozót elpusztít, minden szennyeződést eltávolít, legyen azért jó illata, legyen gazdaságos és folytathatnám még a sort és máris alsó hangon legalább 5-8 flakon már be is költözött a szekrényedbe. Én jobban szeretem ha környezetbarát és több mindenre tudom használni- felmosni, lemosni, kimosni...., és mindezt foszfát mentesen!

Személy higiénés dolgaink, arcápolás, bőrápolás, legyen bőrbarát, hidratáljon, legyen jó illata és ha mondjuk négyen vagytok a családban ez megint annyi flakont jelent hogy igazából már nem fér el a fürdőkád szélén és a pipere polc is tele van... Fogkrém? Biztos, hogy kell a fluor? Ki-ki olvasson utána én száműztem az életünkből és így nem kell külön gyerek és felnőtt fogkrém...

Mit várok el a deómtól? Izzadni kell, mert ez egy természetes biológiai folyamat, úgyhogy inkább ne gátolja meg nekem alumínium sók hozzáadásával ezt a folyamatot, nem áll szándékomban amúgy sem sziklafalon mászni és nem kell a 48 órás hatás sem, mert szeretek legalább naponta egyszer de nyáron naponta többször a zuhany alá állni! Amit elvárok az az hogy az izzadás szagát vegye el, amire igazából hivatottak ezek a dolgok.

És persze ott vannak a kozmetikumaink. Nem vagyok az aki 100 féle dolgot szeret magára kenni, és inkább a minőség mint a mennyiség. Itt sincs szükségem semmi féle kőolajszármazékra, természetes alapanyagú kozmetikumok közül választok inkább.

És hogy miért is kell átnézni hogy mi található a fürdőszobádban? Ezen termékek használata során sok esetben nem csak a pozitív hatásuk az amivel találkozhatsz, nagyon sok kellemetlen tünet is megmutatkozhat: köhögés, ha esetlen egy-egy tisztítószert belélegzel fulladás érzés, bőrkiütés, viszketés- néha még védőfelszerelés használatakor is. Ha még esetleg kisgyerek vagy kis házi kedvenc is van a lakásban és az előzőekben fertőtlenített padlón csúszik mászik vagy bekapja a padlóra leesett cumit, amit előzetesen klórral és egyéb anyagokkal tisztítottál ami elpusztítja az ott található mikróbákat, hát az ő kis szervezetét sem kíméli...

Még egy fontos ami mostanra már gyakorlatilag népbetegségnek mondható az allergia. Elég komoly allergiás reakciót válthatnak ki ezek a "csodaszerek" az enyhébb bőrkiütéstől, köhögéstől egészen az életveszélyes anphylaxias reakcióig. 

Mindenkinek jó szelektálást kívánok!

Szép napot nektek!

Sz.

 

szekelyszilvia@index.hu

Szólj hozzá