2015. máj 02.

Light finomságok

írta: szupermamik
Light finomságok

Diétás muffin

Hozzávalók
● 20 deka száraz „alap” (diétás, csökkentett szénhidrát tartalmú lisztkeverék, zabpehely, zabkorpa és diétás liszt keveréke, teljes kiőrlésű liszt és diétás liszt keveréke)
● fél csomag sütőpor
● teáskanál szódabikarbóna
● 1 deci tej vagy kókusztej

● 100 grammnak megfelelő édesítőszer- én fehérje port használok
● 1 tojás
● csipet só
● 1 deci kókuszolaj vagy vaj
● 1 ek fahéj

Összekeverjük külön a száraz anyagokat – liszt, fahéj, sütőpor, szódabikarbóna –, majd külön a nedves anyagokat – tej, tojás, olaj, édesítő, csipet só. Összeöntjük a két „csoportot”. Kókuszzsírral kikent muffin formákba, vagy papírkapszlikkal kirakott formákba, vagy ...

Tovább Szólj hozzá

2015. máj 02.

Néhány recept ötlettel a segítségetekre

írta: szupermamik
Néhány recept ötlettel a segítségetekre

Szabadon fogyasztható ételek listája: Az itt felsorolt élelmiszereknek alacsony a glikémiás indexe- GI - ez a mértékrendszer mutatja meg, hogy az adott élelmiszereknek mekkora hatása van a vércukor szintünkre 1-100-as skálán. Az 55 alatti élelmiszerek alacsony GI indexel rendelkeznek, ezek alacsony kalória tartalmúak, ezek hatására nem növekedik túlságosan a vércukorszint, ezért használhatók napközben, nasi helyett vagy hogy elűzzük a nem kívánt éhségérzetet.

·          alma, áfonya, barack, cseresznye, eper, feketeszeder, füge, gréfurt, kiwi, körte, szeder, málna, narancs, sárgabarack, szeder, szilva, szőlő.

·          articsóka, borsó, brokkoli, karfiol, kelkáposzta, padlizsán, paprika – minden ...

Tovább Szólj hozzá

2015. ápr 18.

Alapelvek a fogyókúrádhoz!

írta: szupermamik
Alapelvek a fogyókúrádhoz!

 

1, Ne koplaljunk, alapanyagcsere alatti kalória bevitel tilos, mert a szervezet raktározni kezd. Kivétel a jól összeállított méregtelenítő program amivel indítjuk az egészet!

2, Legyünk türelmesek! Az egészséges fogyás nem szabad, hogy megterhelje szervezetünket, heti 0,5-1 kg legyen!

3, Étkezzünk rendszeresen! 3 óránként, hogy elkerüljük a "raktározást", folyamatosan legyen energiánk!

4, Elegendő fehérjét vigyünk be- függ az edzés mennyiségétől és a típusától- hogy a szervezet ne bontsa le az izomtömeget!

5, Jó minőségű, teljes értékű szénhidrátokat fogyasszunk, ezek kevésbé ingatják meg a vércukorszintet. Vegyük figyelembe a szénhidrátok glikémiás indexét, lassan felszívódó ételeket válasszunk.

...

Tovább Szólj hozzá

2015. már 20.

Ha királynő akarsz lenni, akkor teremts magad mellé egy királyt

írta: szupermamik
Ha királynő akarsz lenni, akkor teremts magad mellé egy királyt

Királynő szeretnék lenni és ehelyett cselédnek érzem magam?

Minden nap ugyan az a nóta..., reggel rohanj a gyerekkel, majd a munkába, egész nap hozd ki magadból a 100%-t a munkahelyeden, majd délután bevásárlás, szedd össze a családot, dobj össze valami vacsorát, tanulj a gyerekkel, még egy mosás is belefér, majd fürdetés, rakd el az apró talpúakat, kicsit pakolj össze és készülj a másnapra, ahol kezdheted elölről. Eközben hol is van életed párja? Ha szerencsés vagy be is segít egy-két dologba, ha nem hát akkor meg, inkább magadban zsörtölődsz, hogy semmibe nem segít, milyen jó dolga van, csak a tv-t bámulja vagy éppen a számítógép előtt ül...

De rá kell, hogy jöjjünk mi rontjuk el, kaptam ma a választ! Hogy én? Igen! ...

Tovább Szólj hozzá

2015. már 18.

SzemlÉLETváltás- avagy kivé kell nekem válni?

írta: szupermamik
SzemlÉLETváltás- avagy kivé kell nekem válni?

Tegnap este nagyon sokat beszélgettem egy számomra fontos emberrel, segítőmmel, mentorommal. Újra hallottam azokat a mondatokat, amit azt hittem, hogy értek és ezek szerint cselekszem, de rá kellett jönnöm, hogy eddig csak hallottam, de nem értettem.

/Sokat beszéltem a páromnak is erről, mai napon a kezembe adott egy újságot, a fedlap belsején lévő cikket ajánlotta figyelmembe, egy nagyon tanulságos kis történet volt, mely azt magyarázta, hogy néha más szemszögből is meg kell nézni a dolgokat, nem feltétlen az a helyes amit elsőre  gondolunk./

Újra hallottam a "Kivé kell neked válni?" mondatot. Szebb életre, sikerekre vágyom, de ehhez változnom kell. A jelen személyiségemmel ezeket birtokolni nem tudom, mert ha tudnám akkor nem így ...

Tovább Szólj hozzá

2015. már 15.

Képzeld el... álmodj nagyot és tedd valósággá!

írta: szupermamik
Képzeld el... álmodj nagyot és tedd valósággá!

Eleged van a mindennapi rohanásból, a jelenlegi munkádból, nincs időd semmire?

Képzelj el egy olyan világot ahol bármi lehetséges!

Ahol minden megvan ahhoz  - végzettséged, tapasztalatod, pénzed és
kapcsolatod-  hogy azzal foglalkozz, amivel csak akarsz.

A világ leszűkült, a korlátok eltűntek, minden elérhető a szobádból egy kattintással!


Tele vagy ötletekkel? Mi itt vagyunk neked segítőtársként!!!

Miért NEM azt csinálod?

 

A visszaszámlálás elkezdődött, ne maradj le! Keress bátran!

 

Sz.

 

szekelyszilvia@index.hu

Tovább Szólj hozzá

2015. már 15.

Mérgek nélkül a fürdőszobában is!

írta: szupermamik
Mérgek nélkül a fürdőszobában is!

A tisztítószerek, személy higiéné, bőrápoló, arcápoló, és kozmetikumaink mind mind felülvizsgálatra szorulnak...

Tisztítószereinktől az elvárás, hogy minden kórokozót elpusztít, minden szennyeződést eltávolít, legyen azért jó illata, legyen gazdaságos és folytathatnám még a sort és máris alsó hangon legalább 5-8 flakon már be is költözött a szekrényedbe. Én jobban szeretem ha környezetbarát és több mindenre tudom használni- felmosni, lemosni, kimosni...., és mindezt foszfát mentesen!

Személy higiénés dolgaink, arcápolás, bőrápolás, legyen bőrbarát, hidratáljon, legyen jó illata és ha mondjuk négyen vagytok a családban ez megint annyi flakont jelent hogy igazából már nem fér el a fürdőkád szélén és a pipere ...

Tovább Szólj hozzá

2015. már 08.

Napi tipp: Almaecet a hajadra

írta: szupermamik
Napi tipp: Almaecet a hajadra

Hullik a hajad, vagy két nap után már lapos, zsíros? Próbáld ki hajmosás után, keress egy edényt, keverj össze egyharmad rész almaecetet, kétharmad rész langyos vizet és öblítsd le a fejbőröd ennek keverékével. Majd csavard be a hajad törülközővel, és hagy így kb fél óráig. Ez idő elég, hogy a hatóanyagok tegyék dolgukat. Eztán már csak annyi maradt hátra, hogy alaposan leöblítsd a hajad. Almaecetes öblítésnek köszönhetően hajunk csillogóan fényes, lágy és könnyen fésülhető lesz. Megőrzi és visszaállítja a hajunk természetes savköpenyét.

Jó tanács, hogy ne érezd majd a hajadon az almaecet "illatát" a keverékhez csepegtess 4-5 csepp illóolajat!

Ha esetleg korpásodik a hajad akkor is alkalmazd bátran, mert az ...

Tovább Szólj hozzá

2015. már 06.

Csábítás-csábulás...

írta: szupermamik
Csábítás-csábulás...

Hívhatjuk ígyis- úgyis, a fogyókúrázók korántsem élik meg pozitívan ezt az állapotot, amikor lehullik az önkontroll és mindent felfalnak ami a szemük elé kerül. Aztán jön a bűntudat, a düh, amiért küzd már napok-hetek óta most mégis megtört. Többen ilyenkor megfogadjuk, ez volt az utolsó, holnaptól minden megváltozik és még szigorúbban...

A legnagyobb baj, hogy hajlamosak vagyunk rá, hogy az étkezést vétkezésként éljük meg. Ez a fajta szemlélet az egyik gyilkosa lehet sikerünknek! Nem normális dolog, hogy az élettanilag szükséges evést egy nemkívánatos tevékenységnek tekintsük. Rakj rendet a fejedben, mert ez nagyon sok kóros állapothoz is vezethet.

A jó fogyókúra korántsem a nem evésről szól, hanem jól és jót ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása