2015. ápr 18.

Alapelvek a fogyókúrádhoz!

írta: szupermamik
Alapelvek a fogyókúrádhoz!

 

1, Ne koplaljunk, alapanyagcsere alatti kalória bevitel tilos, mert a szervezet raktározni kezd. Kivétel a jól összeállított méregtelenítő program amivel indítjuk az egészet!

2, Legyünk türelmesek! Az egészséges fogyás nem szabad, hogy megterhelje szervezetünket, heti 0,5-1 kg legyen!

3, Étkezzünk rendszeresen! 3 óránként, hogy elkerüljük a "raktározást", folyamatosan legyen energiánk!

4, Elegendő fehérjét vigyünk be- függ az edzés mennyiségétől és a típusától- hogy a szervezet ne bontsa le az izomtömeget!

5, Jó minőségű, teljes értékű szénhidrátokat fogyasszunk, ezek kevésbé ingatják meg a vércukorszintet. Vegyük figyelembe a szénhidrátok glikémiás indexét, lassan felszívódó ételeket válasszunk.

6,CH bevitelt úgy osszuk, hogy este már inkább csak zöldségeket együnk. Edzés előtt együnk inkább szénhidrát fogyasztásunk, hogy legen elég energiánk.

7, Minden étkezéshez fogyasszunk zöldséget!

8, Figyeljünk a gyümölcsöknél a magas cukortartalom miatt, így ne fogyasszuk korlátlanul belőle.

9, Lehetőleg kerüljük amennyire csak tudjuk a készételeket, adalékanyagokat, próbáljunk meg minél természetesebben étkezni.

10, Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, minimum 30 ml/ttkg, ehhez még hozzájön az edzés alatti folyadékvesztés is. Ne üdítő legyen, a legjobb vízzel vagy cukor és koffeinmentes teával.

 

+1, Táplálkozzunk változatosan, mert a diéta alatt eleve alacsonyabb a kalóriabevitelünk, és még ha egyhangúan is táplálkozunk biztosan csak vitamin és/vagy ásványianyag-nyomelemhiányt hozunk létre!

 

Szép napot és kitartást!!!

Sz.

 

kép forrása: www.stylemagazin.hu

Szólj hozzá