2015. már 06.

Csodaszerek - varázspirulák

írta: szupermamik
Csodaszerek - varázspirulák

Csodaszerek, csodák a fogyókúrában nincsenek! Nem létezik olyan készítmény, amit csak bekap az ember már rögtön le is fogy.

Biztos vagyok benne, hogy élete során mindenkinek volt már legalább egy ilyesféle próbálkozása, tele az újság, az internet ilyen-olyan csodaszerekkel, amire rákattintatsz, még a posta költséget is elengedik de csak ma csak most és már küldik is sőt most egy termék helyett kettőt kapsz... :)Igen, én is rendeltem már effélét. És mi történt? Könnyebb lett a pénztárcám jó pár ezer forinttal, azonkívül, egy nagy semmi! Vártam a csodát ami persze elmaradt!

Azok a szerek melyeket így hirdetnek a legjobb esetben csupán arra képesek, hogy valamilyen módon befolyásolják a szervezetünk természetes folyamatait- pl. volt egy kapszula amely felgyorsította az emésztést, de olyan szinten, hogy éppen csak rágondoltam az ételre és már rohannom kellett a wc-re... Végül is a hatása megvolt, mert nem mertem enni :D Tréfát félretéve. 

A rosszabbik verzió amikor semmilyen hatásuk nincs, vagy ne adj Isten van, de káros! Érdemes megnézni pontosan az összetevőket, mielőtt lenyelsz bármiféle csodakapszulát!

Leggyakoribb módszer a teltségérzés mesterséges előidézése, valami alacsony energiatartalmú, viszont víz hatására nagy térfogatot elérő anyagoknak, pl. zabkorpa, búzakorpa.

Egy másik csodaszernek mondott termékek csoportja amikor az anyagcsere folyamatainkat befolyásolják, fentebb említettem már ebbe a csoportba tartozó egyik készítménnyel szerzett élményemet.

Végül is ezek mind jók valamire, de a táplálkozás összetett folyamatát önmagában egy sem képes nagymértékben befolyásolni.

Egyetlen olyan segédeszköz van ami eddig minden esetben működött és működni is fog ezután is. Ezt kereskedelmi forgalomban nem tudod beszerezni! Ez benned kell hogy legyen! Nevezhetjük elszántságnak, akaraterőnek, motivációnk, attitűdnek ezek hatását egyetlen pirulával sem tudod befolyásolni.

Mindez nem azt jelenti, hogy nem könnyítheted meg a helyzeted olyan megbízható minőségi táplálék kiegészítőkkel, amikkel nagyon sok vitamint micro- és macro tápanyagot tudsz pótolni melyeket esetlegesen az ételeiddel nem viszel be a szervezetedbe, hanem inkább azt hogy ha van kellő motiváció, képes vagy szakítani korábbi rossz szokásaiddal idejét múlt nézetekkel melyek eddig kudarchoz vezettek minden esélyed megvan hogy elérd a kívánt állapotot. 

Ha képes vagy elhinni, hogy a fogyókúra nem koplalásról, lemondásról szól, és el tudod fogadni hogy nem kódszámokból és kalória számlálásból áll, máris egy lépéssel közelebb vagy a siker felé.

Fogyókúrázni, diétázni nem lehet hosszú ideig, mert azt senki nem bírja, egyszer mindenki belefárad és akkor jön a jojó effektus. Az életmódváltás az amivel gyökeresen meg tudjuk változtatni életünket, szokásainkat, szemléletünket, étkezéseinket, amikor a mozgás életünk részévé válik, nem pedig egy végig szenvedett fogyókúra ami a végén csak csalódást okoz.

Ha úgy érzed, hogy neked erre van szükséged és megvan a  célod, tegyél mellé egy időpontot! Adj magadnak 69 napot- miért 69, mert az olyan izgalmas és sokatmondó szám :) - és változtasd meg az életedet! Hogy hogyan? Először is vedd a fáradságot írj egy emailt nekünk, magadról, a célodról a miértedről és személyre szabott életmódtanácsokkal segítünk neked!

szekelyszilvia@index.hu vagy laszlo.szekely@index.hu

 

Szép napot nektek!

Sz&L

 

Kép forrása:nlcafe.hu

Szólj hozzá